Barok Media Dijital Reklam Ajansı

BLOG

E-Ticarete Nasıl Başlanmalı
E-Ticarete Nasıl Başlanmalı
E-Ticarete Nasıl Başlanmalı
E-Ticarete Nasıl Başlanmalı
05 Mayıs 2017
E-Ticarete Nasıl Başlanmalı
E-Ticaret'e başlamak isteyen birçok kişinin aklına gelen ilk soru acaba ben bu işi yapabilir miyim oluyor. Sonrasında nereden başlıycam, E-Ticaret web tasarimını ve yazılımını yaparken nelere dikkat etmeliyim, Hukuk ile ilgili sorumluluklarım nelerdir gibi daha birçok soru akla gelir.

E-Ticaret de başarılı olabilmek öncelikle bakış açısı ve vizyonunuzla ilgili bir konudur.  Bu işi bir deneyelim bakalım yada ek iş olarak yapalım gibi söylemlerle başlamak genellikle para ve zaman kaybından öteye gitmemektedir. Ciddi olarak E-ticarete girmeyi planlamıyorsanız girmenizi önermiyoruz.

İlk olarak yola doğru bir ajansla çıkmak ve e-ticaret tasarım ve yazılımınızı profesyonel bir şirket ile calışmak çok önemlidir. Satın aldığınız  E-ticaret sistemini uluslararası web standartlarına uygun, güvenlik testleri yapılmış olması. Geniş bir ekip ile sürekli geliştiriliyor olması. Destek hizmetinin sürekli ve hızlı verilmesi gibi birçok konu e-ticaret mağazanızın sağlıklı işletilmesi açısından çok önemlidir.

Son olarak e-ticaret mağazanızın tanıtım ve reklam faaliyetlerinin internet reklamcılığı ve sosyal medya uzmanları tarafından oluşturulması ve yönetilmesi gerekmektedir. Bunun için aylık bir reklam bütçenizin olması gerekmektedir. İlk etapta çok fazla reklam bütçesi ayıramazsanızda zamanla reklam bütçenizi arttırabilirsiniz. Önemli olan süreklilik ve kazancınız oluştukça reklam bütçenizin arttırılmasıdır.

Özetlemek gerekirse doğru partner + içerikleri iyi hazırlanmış bir e-ticaret sitesi + doğru fiyat politikası + uygun fiyatlı sevkiyat + reklam = Kazanç